QUÈ PUC FER?

Inscriu-te al registre de votants!

Com bé saps, el 23 d'agost d'enguany, Primàries per la República, l'Assemblea Nacional Catalana i Primàries Barcelona vam crear "Primàries Catalunya" amb l'objectiu d'organitzar conjuntament les eleccions primàries obertes a la ciutadania arreu de Catalunya i escollir les candidates i els candidats per una llista unitària, transversal i lleial al mandat del primer d'octubre.

Treballem per unes primàries obertes amb l'apoderament ciutadà més gran possible i per fer candidatures que neixin com la millor expressió de la voluntat ciutadana defensada des de l'1 d'octubre. Ara, ja et pots apuntar com a elector/a en el cens de votants per poder decicir i votar quines candidates i quins candidats vols per a les eleccions municipals 2019:

CREEM UNA COORDINADORA LOCAL

Et proposem els passos següents:

1 Inscriu-te com a coordinador/a

Si vols impulsar una coordinadora de Primàries per la República al teu municipi, inscriu-te al web www.primariesrepublica.cat. D’aquesta manera, et podrem enviar tota la informació que necessitis i ens mantindrem en contacte.

2 Fes córrer la veu al teu municipi

Si vols implementar el projecte de Primàries per la República al teu municipi, comença a fer-hi córrer la veu. Parla amb els teus amics i coneguts independentistes, comenta-ho als grups de whatsapp i reuneix-te amb les persones que pensin com tu.

3 Organitza la primera reunió informativa de Primàries per la República

Una vegada sigueu un grup de persones interessades a obrir les portes a un sistema de primàries republicanes al teu municipi, organitza-hi la primera “reunió informativa”. Busca un local municipal o un espai on us pugueu aplegar i fes un cartell (et podem ajudar des de la Coordinadora Nacional) anunciant la “Reunió informativa de Primàries per la República a_________”.

A l’ordre del dia de la reunió, hi pots introduir punts referits als aspectes següents:

 • La regeneració democràtica que implica una candidatura local escollida per un sistema de primàries.
 • La implementació de la República al vostre municipi.
 • L’organització de les primàries al teu municipi: calendari, actes, etc.
 • El grup impulsor: els primers voluntaris.
 • Inici dels contactes amb entitats locals i partits polítics perquè es sumin al procés de primàries.
 • Inici del procés d’inscripcions per a poder votar en les primàries.

4 Crea la Coordinadora Local

Demana voluntaris entre les persones que participin a la “reunió informativa” i constituïu el grup de treball, la “coordinadora local”. Heu de definir un repartiment de tasques en el si d’aquesta coordinadora per tal d’iniciar tot el procés. Com a mínim, heu de designar els responsables següents:

 • Responsable/s del procés de primàries: locals, calendaris, inscripcions...
 • Responsable/s de contactes amb organitzacions locals
 • Responsable de voluntaris
 • Responsable de comunicació i difusió

5 Contacta amb la Coordinadora Nacional i inicia tot el procés

Una vegada hagueu constituït el grup local, contacta amb la Coordinadora Nacional a info@primariesrepublica.cat, per tal d’implementar tot el procés amb les màximes garanties. Et donarem suport per:

 • Desenvolupar un calendari de treball.
 • Tramitar les inscripcions per a poder votar a les primàries.
 • Desenvolupar el procés de presentació de les candidatures.
 • Organitzar les primàries.
 • Crear la candidatura municipal.
 • Dissenyar el procés per elaborar un programa municipal.
 • Disposar d’un sistema informàtic per a les votacions.

COM FER UNES PRIMÀRIES?

Per què Primàries per la República? Posa la República a les teves mans

1 República és radicalitat democràtica

L’independentisme és democràcia. El conjunt de la societat catalana assumeix els valors democràtics; per tant, vincular la independència i la República a la radicalitat democràtica és la millor manera de vincular sectors cada vegada més amplis de la societat catalana al projecte d’implementació de la República.

2 Posa la República a les teves mans

La implementació de la República és a les nostres mans. Necessitem uns representants polítics que només es deguin als electors que els han escollit a través d’unes primàries, i no pas a les direccions de partit perquè han estat nomenats a dit. La vinculació representant electe-ciutadania ha de ser directa, clara i revocable en qualsevol moment. Un sistema d’elecció per primàries n’és la millor garantia.

3 Un procés de Primàries clar i transparent

Tot el procés de primàries estarà recollit en un Reglament de Primàries per la República que tots els inscrits rebreu i podreu treballar i esmenar. Finalment, serà aprovat en una nova Convenció Nacional a la tardor que donarà el tret de sortida de les primàries per la República. Permetrà assegurar que les primàries locals comparteixen arreu totes les garanties democràtiques. També volem que el programa electoral de cada candidatura s’elabori a través d’un procés participatiu.

4 Què ha de garantir el reglament de Primàries per la República?

a) Període d’inscripcions: el Reglament establirà un període d’inscripcions per tal que tots els ciutadans que ho desitgin puguin votar en les primàries per la República del seu municipi.

b) Entitats i organitzacions que donen suport: entitats i organitzacions polítiques podran donar suport al procés de primàries, aportant-hi experiència i recursos humans i materials.

c) Presentació de candidatures: també establirà un període en què tot ciutadà que ho desitgi i que es comprometi amb el Segell Republicà pugui presentar la seva candidatura a cap de llista i/o a la resta de la llista. La candidatura s’ordenarà en funció dels vots assolits, respectant la normativa sobre representació de gènere.

d) La Sindicatura Electoral: cada coordinadora de Primàries per la República crearà una Sindicatura Electoral local, amb persones de reconeguda honestedat i imparcialitat, que sigui la responsable de vetllar pel correcte desenvolupament de tot el procés.

e) La campanya dels candidats/es: totes les persones candidates podran fer campanya per tal d’assolir el màxim possible de suports. S’establiran un període de campanya i unes eines per tal de portar-la a terme que totes les candidatures podran utilitzar en un estricte règim d’igualtat.

f) La candidatura electoral: una vegada configurada la candidatura electoral, tota l’energia acumulada quant a participació ciutadana, suport d’entitats i organitzacions i persones que s’han presentat per ser candidates es concentrarà a aconseguir que la candidatura republicana assoleixi un resultat inapel·lable i garantir, així, alcaldies i ajuntaments vinculats en fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre.